Studentikoze woordenboek

Waarschijnlijk zijn jullie als eens langs een studentikoze lijst gekomen met allerlei woorden. Maar al deze lijsten veroorzaken een wirwar aan studentenwoorden en betekenissen. Om dit te voorkomen hebben wij een hier op onze site de perfecte verzamel plek. Want, zeg nou eerlijk… Welke andere site heeft net zo’n mooi platform als StudentGames?

Het zal jullie daarom ook niet verbazen dat wij het studentikoze SG Boek aanbieden:

SG Boek

All A F H K R S
A
Adtje des
Adtje desintresse. Deze adt moet je nemen wanneer iemand de regels niet kent na de uitleg, niet oplet of de vibe verneukt met een misplaatste opmerking.
Adtje kratje
Een drankspel waarbij iedereen zijn eigen krat leeg drinkt. De eerste die zijn krat op heeft wint!
Anytimer
Een schuld van adtjes. Wanneer mensen een anytimer (of any) op je hebben, heb je een schuld van adtjes openstaan. Deze mogen ze bij je innen wanneer ze willen. Weiger je? Dan wordt deze any verdubbeld. Any’s kunnen verdiend worden tijdens weddenschappen, drankspelletjes en de aanwezigheid van laffe borrelaars.
F
Feut
Iemand die nog aan zijn eerste jaar moet beginnen en dus nog veel te bewijzen heeft. Een volwaardig lid kan je worden d.m.v. een KMT of ontgroening bij je vereniging.
H
Haasje
Een mannelijke student.
Het lijkt wel de mannelijke tegenhanger van “Hertje” te zijn.
Halve Leo
Een blik bier met 0,5 liter inhoud.
Hertje
Een aantrekkelijke vrouwlijke student.
Tijdens het uitgaan gaan de mannen vaak “Hertjes” jagen.
K
KMT
Kennismakingstijd. De ontgroenings periode bij een studentenvereniging.
R
Rietadt
Heel snel een flesje bier adten met behulp van een rietje. Ook wel spies genoemd. Je kan een rietadt zo snel nemen, omdat het rietje lucht aantrekt. Hierdoor kan het bier geen vacuüm trekken en glijdt het bier zo je keel in!
S
SG
StudentGames
Natuurlijk hét populairste begrip onder studenten.
SG
Shotgun
Dit woord gebruik je misschien best vaak, maar dat is verleden tijd. Het is namelijk een verboden woord. Iemand die “Shotgun” zegt moet daarna een SG trekken (een halve liter blikbier adten door het gaatje die gemaakt is met je sleutel). In plaats van “Shotgun”, wordt “SG” (‘Vo) vaak als veilig alternatief gebruikt.
Spies
Heel snel een flesje bier adten met behulp van een rietje. Ook wel rietadt genoemd. Je kan een spies zo snel nemen, omdat het rietje lucht aantrekt. Hierdoor kan het bier geen vacuüm trekken en glijdt het bier zo je keel in!